برگزاری کرسی آزاد اندیشی با عنوان « ازدواج پیشرفت یا مانع ؟» به همت معاونت های پژوهش مدرسه فاطمیه درچه و حضرت فاطمه (س) فلاورجان ، در مدرسه فاطمیه درچه برگزار گردید.
کرسی آزاد اندیشی با عنوان « ازدواج پیشرفت یا مانع ؟ » به همت معاونت های پژوهش مدرسه فاطمیه درچه و حضرت فاطمه (س) در تاریخ 94/2/29 در مدرسه فاطمیه درچه برگزار گردید.
در این جلسه ، سر کار خانم مهتاب رضا پور به عنوان « ارائه کننده بحث » سر کار خانم خاشعی به عنوان « استاد منتقد » و حجه الاسلام و المسلمین دکتر حسن امان الهی به عنوان « داور کرسی » ایفای نقش نمودند.
حجه الاسلام و المسلمین دکتر حسن امان الهی (داور کرسی ) در آغاز جلسه به اهمیت کرسی های آزاد اندیشی پرداختند و متذکر گردیدند، کرسی های آزاد اندیشی از طرف مقام معظم رهبری ( مدظله العالی ) سفارش و تاکید شده است ،واین امر به خاطر حل سوالهای ذهنی احتمالی ما در موضوعات مختلف است.
در ادامه سرکار خانم رضا پور(ارائه کننده بحث) اذعان داشتند :که مسلماً همه ما اتحاد نظر داریم به اینکه ازدواج عامل پیشرفت است و اگر نقدی دراین ارتباط صورت می گیرد، دلیل بر این نیست که مخالفت قطعی با عامل پیشرفت بودن ازدواج داشته باشیم.ایشان در پاسخ به این سوال که ،این عنوان جای بحث بسیار دارد، زیرا هدف ما از ازدواج ،پیشرفت نیست ، بلکه هدف ، رسیدن به آرامش است.؟ گفت: ما آرامش را برای چه می خواهیم ؟ آیا آرامش را می خواهیم تا راکد بمانیم و ساکن شویم؟ نه ما آرامش ذهن و قلب و روح را می خواهیم تا در پی آن به وظیفه خود عمل کنیم. اینکه گفته می شود ازدواج آرامش ، تکمیل و سکون است ، اینها همه فرایندهای ازدواج هستند، ولی در خروجی ممکن است ما چیزهای دیگری را مشاهده کنیم ، برفرض نمونه ، برخی افراد قبل از ازدواج ،پویا و فعال بوده اند و بعد از آن کارهای قبل شان تعطیل می شود و یا برعکس .
سپس خانم خاشعی ( استاد منتقد ) بیان داشتند : اینکه بنده به عنوان منتقد معرفی شده ام نه اینکه مخالف با ازدواج و سنت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله ) باشم بلکه بنده سوالات و افکارافرادی را بیان می کنم که با ازدواج مخالف اند و از بنده سوالاتی نموده اند.این سوالات از افرا دی مطرح شده که یا آن افراد مسائلی را در جامعه مشاهده می کنند و آن را ملاک قرار می دهند و می گویند طبق این مسائل ما مخالف با ازدواج ایم، یا اینکه نگاهشان نسبت به ازدواج این گونه است.
بعد از بیان سوالات متعدد طلاب وذکر پاسخ های آنان ، حجه السلام و المسلمین دکتر حسن امان الهی (استاد داور ) اذعان داشتند: در جمع بندی این کرسی می توان به موارد زیر اشاره نمود که:
1- تصورها در ازواج ها باید تغییر کند و کامل گردد. 2- جهل به مسائل دینی باعث چالش هایی در زندگی می شود ، بنابراین این جهل باعث می شود که ازدواج را مانع محسوب کنیم.3- ما دونوع ازدواج داریم الف : سنتی ، که شناخت کافی در آن وجود ندارد و در زمان ما جوابگو نیست و رد می شود.ب ، مدرن ( دوستی های دختر و پسر ) این مورد هم ردمی شود زیرا در آن انتخاب قلب به جای عقل صورت گرفته و خطاهای زیادی دارد. پس پیشنهاد می شود که تعداد جلسات بحث درمورد ازدواج زیاد گردد تا انتخابی کاملاً مناسب ، عالمانه ، آگاهانه داشته باشیم و فقط عاشقانه نباشد. 4- در ازدواج های ما باید اولویت ها و نگاه ها درست گردد تا مخالفتی جهت پیشرفت نبینیم. 5- همیشه پیشرفت ، در تحصیل نیست ، شاید فردی پیشرفت را در تحصیل بداند، فردی دیگر در رفتارهای اجتماعی و.. پس آن چیزی که مهم است آن است که ما را به اهداف الهی نزدیک کند.6- ابعاد شخصیتی ما در ازدواج از نظر روان شناختی دقیقاً مثل تکه های یک پازل است اگر بخواهیم آن تصویر کامل شود، که در آن تکامل ، آرامش و سکون است باید آن قسمتی که تکمیل کننده است در کنار آن باشد. بنابراین برای موفقیت باید خود را شناخته باشی ، با اهداف آشنا باشی و کسی را که هم راستا و هم هدف شماست و مانع شما نیست انتخاب کنید.در این صورت در ازدواج مانعی نمی بینید.7- بنا برفرموده امام محمد باقر (علیه السلام ) دین چیزی جز محبت نیست ، پس با محبت به یکدیگر خوشبختی خود را تضمین نماییید.8- تفاهم ، تشابه نیست بلکه مقام درک است و احترام گذاری به تفاوت هاست .
نکته مهم اینکه ،ما صد در صد « من » را نمی توانیم پیدا کنیم ، پس نیم +نیم = یک و این معنی واقعی ازدواج است.