دوازه وظیفه بر سر سفره ی طعام !
امام حسن (علیه السلام ) فرمودند: در سفره خوراک هر مسلمانی باید دوازده ویژگی را رعایت کند که چهار تای آن واجب ، چهار تا سنت و چهار تا از آداب است.
«واجبات سفره غذا»
1) شناخت و معرفت صاحب نعمت و شناخت به حلال بودن غذا.
2) رضا و خشنودی از خدا نسبت به سهمیه خود( رضای واجب همان است که منجر به کفر نشود.)
3) نا م خدا را به زبان آوردن( تسمیه ی واجب نام خداست در هنگام ذبح حیوان، پس بر طعامی بنشینیم که ذبح اسلامی شده است و در شروع خوردن غذا نیز نام خداوند را به زبان آوردیم.)
4) ختم کردن غذا با شکر خداوند( شکر واجب نعمتها ترک گناهان و مصرف کردن نعمت است در حلال و در راه خداوند.)
«ضوابظ (سنت)سفره ی غذا»
1) وضو گرفتن قبل از خوردن غذا
2) نشستن بر طرف چپ
3) با سه انگشت خوردن
4) لیسیدن انگشتان (معلوم می شود دستها باید آن قدر تمیز باشد که بتوانیم آنها را داخل دهان کنیم )
«آداب سفره ی غذا»
1) خوردن از آن چه جلوی انسان است.
2) کوچک گرفتن لقمه
3) خوب جویدن
4) کمتر نگاه کردن به صورت مردم.