عمده مشکلات سفره های ایرانی !
* حذف سبزی از سفره و جایگزینی سالاد .
طبع اغلب سبزی ها گرم است و به هضم غذا کمک می کنند. و به هضم غذا کمک می کنند. سبزی ها سرشار از مواد معدنی و ویتامین هستند. همچنین به علت دارا بودن فیبر ، مانع یبوست می شوند. اما سالاد برخلاف سبزی ، طبع سردی دارد و هضم غذا را بر خلاف تصورز مردم مختل می کند.
* خوردن ماست و دوغ همراه غذاهای گوشتی .
مصرف همزمان ماست و غذاهای گوشتی ، یکی از ممنوعات طب سنتی به شمار می آید. طبق گفته حکما مصرف همزمان ماست با غذاهای گوشتی علاوه بر اینکه تولید بلغم میکند، موجب فساد گوشت در معده و در برخی موارد بروز لک و پیس می شود.
* زرشک پلو با مرغ و باقلا با ماهی .
هر دوی این غذاها بسیار سرد هستند و به مرور زمان در صورت مصرف زیاد ، غلظت خون ایجاد کرده و مقدار زیادی اخلاط نابجا و مضر بلغم و سودا در بدن تولید می کنند. ماهی ، مرغ ، برنج ، زرشک، باقلا و روغن نباتی همگی سرد و بلغم زاست. حال اگر همراه این غذاها ، سالاد ، ماست یا ترشیجات هم مصرف گردد. مشکل چند برابر خواهد شد. در صورت مصرف چنین غذاهایی حتما بایستی ادویه ها و مواد غذایی گرم مثل فلفل سیاه ، زنجبیل ، آویشن ، سیاهدانه ، عسل ، کنجد و خرما مصرف نماییید.
* عدم مصرف صحیح ادویه جات .
باور غلط و مصطلح دیگر ، مضر بودن ادویه جات برای کبد است. تنها مورد احتیاط ادویه ، افراد صفراوی می باشند. مصرف ادویه با غذا موجب فعال شدن کبد و کارکرد منظم دستگاه گوارش خواهد شد . اکثر ادویه ها خاصیت دارویی و درمانی دارند. به طور کلی ادویه جات باعث تعدل بلغم اضافی معده و رطوبت های نا به جای دستگاه گوارش می شود.
* تند تند غذا خوردن .
غذا باید کاملاً جویده شده و به آرامی خورده شود. سریع خوردن غذا سبب ترشح ناقص آنزیم های گوارشی شده و هضم را مختل میکند. فراموش نشود .در صورتی که هضم به هردلیلی ناقص صورت گیرد. خلط فاسد و نا به جا در بدن تولید می شود.