طب ناب ؛ چغندر ( لبو )
چغندر گیاهی است با فواید بسیار که پخته آن را لبو می گویند. بخش های خوراکی این گیاه هم برگ آن است و هم ریشه آن. در برگ های این گیاه در طول روز قند تولید می شودو هنگام عصر اگر برگ آن را خام بخورید کاملاً شیرین است.
چغندر ، حاوی مقدار زیادی عنصر پتانسیم ، فسفر ، کاالسیم ، گوگرد ، ید ، آهن و مس است .
خوردن چغندر پخته رعشه را معالجه می کندو بسیار آرام بخش است.
لبو، به علت داشتن فسفر برای مغز و اعصاب مفید است ، برای استحکام استخوان ها مفید است.لبو با اینکه 17 درصد قند دارد ، ولی خنک است و این خاصیت خنکی در برگ آن در برگ آن بیشتر است . از این رو آب لبو برای التهاب مثانه ، رفع یبوست و بیماری های پوست مفید است .
لبو، به دلیل دارا بودن مقدار زیادی آنتی اکسیدان برای درد مفاصل و نقرس مفید است.
لبو ، کمک به جذب آهن و تولید گلبول های قرمز خون ( برای زنانی که از کم خونی رنج می برند مفید است )
لبو ، پاک کننده عالی صفر است.